Trænger du til at få mere fokuseret havetid mellem hænderne?

Havetid kan være terapi for nogle mennesker. At få lov til at bruge sin tid på at stirre ind i planternes forunderlige liv, kan give utrolig meget glæde og afstresning.

Omvendt kan surt havearbejde gøre lige det modsatte. Surt havearbejde er den slags, som du i virkeligheden ikke gider at gøre, du får intet glæden af den, hverken undervejs eller efterfølgende.

Af de to giver det vel rimelig meget sig selv, hvilken du skal sigte efter at få mest af. Den anden skal du gemme så godt væk, du kan. Læs meget mere om det herunder.

Gør havearbejdet nemmere med lidt hjælp

Et perfekt gemmested for det sure havearbejde er med granitsten. Inden vi kommer til det skal du have nogle andre tilbud, så du har lidt at vælge imellem.

Du kunne nemlig også forhøre din partner, dine børn, dine forældre, din nabo eller lignende, om ikke de vil klare det sure job for dig. Hvis du kan finde en lille hjælper i haven, der kan slå græsset og klippe hækken, vil det være en perfekt løsning.

Helt alternativt kan du placere en ged i haven og bare vente til på, at den har spist græsset ned i den rette højde.

Du kan også vælge helt at droppe det sure arbejde og bare lade det gro. Nogle mennesker kan være så heldige, at de efterfølgende bliver besat af insekter, blomster og sommerfugle. Andre får kedeligt ukrudt, som de ikke rigtig kan se glæden i.

Lad stenene klare arbejdet

Tilbage til det første og bedste bud på at lægge en dæmper på det sure arbejde. Det er nemlig fliser og granitsten. Sten og natur hænger uløseligt sammen. Vi er jord. Vi er også sten. Men de to ting har to vidt forskellige leveforhold og kræver forskellige pasning.

Sten ligger stille og giver ikke alverdens af arbejde. I ny og næ skal du fjerne lidt ukrudt eller rense fliser. Men generelt holder stenene de vilde planter og græsset på fornuftig afstand.

Stenene kan være geniale til at give dig mere tid til det, du virkelig elsker a lave i have. Gå at kigge til dine bede. Plante nye blomster. Smide de smukke i vaser. Klippe grene til osv.

Brug tiden koncentreret og eftertænksomt

Naturen har helende kræfter på os mennesker. Vi er i et med naturen. Og visse undersøgelser viser, at vores trivsel og glæde i livet stiger, hvis vi omringes og omgiver os med mere natur. Modsat giver et lukket kontorlandskab eller mørkt hjem kun sure og triste miner.

Når du så endelig går rundt blandt natur, der giver dig liv og glæde, hvorfor så bande og irriterende arbejde. Brug den i stedet på at regne ud, hvordan du får flere smukke bede, hvordan du kan undgå dræbersnegle og hvem der skal have den næste buket blomster.

Haven og naturen kan være stor terapi. Den kan også være et irriterende sted, hvor du ikke gider ud, før du absolut skal.