Sådan gør du din have forårsklar

Forår er en dejlig tid, hvor naturen vågner op fra sin vinterdvale, og alt omkring os begynder at blomstre igen. Det er også en tid, hvor mange mennesker tager fat på haven og gør den forårsklar. Hvis du også ønsker at gøre din have klar til foråret, er der flere ting, du kan gøre for at få en smuk og frodig have, som du kan læse nærmere om.

Step 1: Ryd haven op

Det første, du bør gøre, er at rydde op i haven. Fjern alt haveaffald, såsom visne blade og grene.

En vigtig ting, du bør gøre for at gøre din have forårsklar, er at beskære buske og træer. Her skal du beskære døde og beskadigede grene. Form dine buske og træer, så de er velholdte og vokser pænt. Det vil ikke kun give din have et pænere udseende, men også hjælpe planterne med at vokse og blomstre bedre. I samme omgang kan det være en god idé at rense havemøblerne, så de er klar til brug i foråret.

Step 2: Giv gødning til din have

Herefter kan du begynde at gøde jorden i din have. Brug en god og næringsrig gødning, som ligeledes vil hjælpe dine planter med at gro og blomstre. Du kan også tilføje ny jord, hvis det er nødvendigt eller løsne jorden med en havefræser, så den er klar til at få plantet nye planter. En nyere trend er en mere vild natur i haven, hvilket du kan finde flere artikler om her ved at søge.

Step 3: Plant nye planter og blomster

Når du har gødet og tilføjet nyt jord, kan du begynde at plante nye planter og blomster i din have. Vælg planter, der passer til din have og plant dem i passende afstand fra hinanden. Du kan også plante frø, hvis du ønsker at se planterne spire og vokse fra bunden.