Hvilken grensaks skal du vælge? Læs med her

Kender du til det, når man går rundt ude i haven og finder frem til et område, som godt kunne trænge til kærlig hånd? Så er du nok ikke alene. For selvom alle os haveejere godt ved, at vi skal holde vores have nede hele året rundt, er det ikke altid, at det også bliver ført ud i livet.

Måske har du fået en ekstra travl hverdag, måske er havearbejde blot ikke lige din foretrukne kop te, eller måske har du bare ikke det rigtige udstyr. Det er vanskeligt at ændre på de to første punkter, men redskaber er bestemt til at anskaffe sig.

En grensaks lige til hånden

Der er mange redskaber, man nok bør eje, hvis man har en have, der kræver bare en smule arbejde. Grensakse er helt sikkert et hjælpemiddel, som vil gøre de lange – og for nogle individer kedelige – timer i haven en hel del lettere.

En grensaks har du lige ved hånden, når du går rundt i din have, og det gør det nemmere at rette op på de større og mindre områder, der kræver den ekstra kærlige hånd. Faktisk kan grensaksen meget mere, end du måske går rundt og tror.

Et stort udvalg at et simpelt haveredskab

De fleste har nok det indtryk, at havesaksen kun kommer i den lille udgave, som mange let kan bære rundt på ude i haven. Det er helt korrekt forstået, at der findes dette redskab i den størrelse, men der findes faktisk også et meget større udvalg.

Du kan altså med god vilje gå på udgik efter både mindre og større grensakse, som naturligvis vil kunne bruges på forskellige områder i haven. Jo større områder – og jo større og stærkere grene – vil kræve en anden slags grensaks end den, som nemt kan lægges i baglommen, imens det hårde havearbejde bliver udført.