Find inspiration i dit lokale havecenter

Find inspiration i dit lokale havecenter

En udflugt til et havecenter kan meget mere end blot at forsyne dig med potter og planter. Det kan også forsyne dig med en stor oplevelse samt masser af inspiration til dine næste haveprojekter. 

 

Alle havenørder elsker havecentre – især de rigtig store og bugnende, der byder på alt fra blomster til krukker og frugt og grønt. Derfor er det guld værd at kende til dine lokale havecentre, så du kan tage på udflugt i weekender og hverdage. Her kan du få et hav af idéer til havens næste forvandling.

Kortlæg områdets store havecentre

Hvis du ikke allerede er velbevandret i de store havecentre nær dig, bør du straks lære dem at kende. Befinder du dig i Herning-området, kan du eksempelvis besøge Midtjysk Gartnerhal, som har alt, hvad hjertet kan begære af grønne, blomstrende og velduftende sager.

 

Her finder du ikke bare potteplanter i lange baner, samt frugt (tørret som frisk), grønt og aromatiske krydderier. Du finder også et blomsterbinderi med smukke, afskårne blomster, så du kan få en overdådig buket med hjem. Desuden har havecentret et fint udvalg af brugskunst, så både hus og have kan få en opstrammer.

 

Du kan naturligvis også boltre dig i alverdens træer, prydbuske og hækplanter, så du kan drømme dig til den helt perfekte have. Tag en pose økologisk gødning under armen og kom hjem til haven med fornyet energi og inspiration.

Du kan hurtigt få lørdagen til at gå 

Som du kan forstå, er der nok at tage sig til i et stort havecenter, hvorfor mange haveentusiaster snildt kan bruge en lørdag – eller måske endda en hel weekend – i centret. Der er rig mulighed for at få alverdens planter, blomster, buske og træer med hjem, men også bare at få en dejlig oplevelse og tanke op på inspirationen.

 

Derfor er der altså god grund til at kortlægge de største og mest eventyrlige havecentre nær dig. Så vil du hurtigt finde fantastiske aktiviteter til både weekender og ferier. Tag eventuelt en glad haveven med og få en hyggelig oplevelse sammen. 

Mange havecentre er stolte familieforetagender 

Hvis dit hjerte banker for din have, ved du, at de grønne anliggender kan være en stor passion. Det kan man tit mærke i havecentre, som ofte er familieforetagender med en lang historie og stolte traditioner. Eksempelvis har Midtjysk Gartnerhal rødder helt tilbage til 1979, og siden da er det 2500 kvadratmeter store center gået i arv i generationer.

 

Det kan være spændende at slå en sludder af med medarbejderne om havecentret og passionen bag – og du kan naturligvis også få masser af råd og vejledning til pasning og pleje af planter.